Velden vol met mooie sprookjes achtige Dahlia bedden.

Vorige week donderdag ging ik op pad naar de sprookjesachtige Dahlia velden van FAM FlowerFarm. Het was een lange rit, maar als je weet dat je in een Dahlia hemel terecht komt. Heb ik het er graag voor over!

 

Velden met bedden om verliefd op te worden.

Na drie uur gereden te hebben kwamen we in het dorpje Noordwijkerhout, ook wel het hart van de bollenstreek genoemd. En dat kon je ook wel zien met al die mooie velden en her en der stonden er nog wat rijen bloemen in bloei. Het was even zoeken, maar toen we er waren werden we hartelijk ontvangen door Marlies. We mochten al gelijk doorlopen naar de Dahlia velden, wat ook een klein avontuurtje was opzich. Over de boeren modder, sloot met een schuin lopend bruggetje en langs andere al geplukte bloemenvelden. Na ongeveer vijf minuten gelopen te hebben kwamen we dan ook midden in de Dahlia bedden terecht met in de verte een blauw/ witte tent. Maar voordat ik dit ging ontdekken, jeukte mijn handen om gelijk de camera er bij te pakken. En tegenwoordig is dat mijn spiegel reflex camera, “vlog” camera en mijn telefoon. Oftewel handen te kort, vooral als je zo super enthousiast bent.

 

 

 

Aan het fotograferen kwam geen einde. Omdat je om de zoveel meter weer een andere soort te zien kreeg en je daar weer zo enthousiast van werd. Deze hadden de kleuren van roze, paars, rood, wit, oranje, geel. Bijna alle kleuren van de regenboog. Ik wou dat onze achtertuin zo vol stond met zoveel mooie soorten Dahlia’s! Ookal probeer ik dat al een aantal jaar steeds verder uit te breiden thuis. Maar jammer genoeg was dit voor ons geen Dahlia jaar. Ik denk te droog en de plek was denk ik ook niet de juiste. Volgend jaar maar weer een nieuwe plek geven.

Het fijne is dat je de Dahlia knol het volgende jaar weer kan gebruiken. Ze zijn alleen niet winterhard (bij zachte winters kan je er ook wat stro over heen doen). Als je de knollen wilt bewaren moet je ze in het najaar uit de grond halen. De knollen laat je dan drogen op een koele, donkere en tochtvrije plaats. Dan kan je ze het jaar daarop na de ijsheiligen weer in de grond zetten.

 

 

 

Lunchen

Maar ik dwaal af. Op een gegeven moment kwamen we midden in het veld waar de blauw/ witte tent stond. Hier werden we ontvangen door Linda. De tent was te schattig landelijk ingericht vol met emmers die gevuld waren met inderdaad de Dahlia. De tafel was aangekleed met een wit tafelkleed met kleine vaasje gevuld met de diverse soorten dahlias. Voordat we gingen lunchen deden we een rondje voorstellen wie er allemaal waren. Daarna mochten we aan tafel zitten met een verzorgde lunch. Tijdens de lunch kregen we het verhaal achter FAM FlowerFarm te horen (klik hier voor mee informatie) gecombineerd met Pinterest tips van Jody Hoogendoorn, wat ook erg interessant was!

 

 

 

Na de lunch mochten we een grote bos Dahlia’s plukken uit al die mooie bedden met bloemen. En ging ik weer op naar huis. Thuis heb ik het hele huis versierd met deze kleurrijke vrolijkerds.

 

 

Heb jij een favoriete Dahlia?

Liefs Sanne

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.