Bed favorieten om fijn op te relaxen & weg te dromen + een paar slaaptips.

Voor het scherm starend zie ik uit mijn ooghoek de druppels regen van het raam naar beneden dwarrelen. Ja de herfst is er al ongeveer twee weken maar deze week is het weer hier in Drenthe kil & grijs. Het fijne van dit weer is dat je de gezelligheid in huis weer gaat opzoeken, de kaarsjes, plaids en de vele kussens komen dan ook weer te voorschijn. En na een dag hard te hebben gewerkt aan Draad & Spijker en het tijd is om naar de slaapkamer te gaan vind ik het heerlijk om zo af en toe fijn om op het bed te ploffen. Ploffen? Ja het liefst dan met een klein huppeltje.

Het bed geeft mij altijd zoveel rust en ik weet dat het matras hier heel veel in betekent, maar wanneer je in een mooi bed ligt geeft het een extra warm gevoel. Vandaar dat ik een paar favoriete bedden voor jouw op een rijtje zet. En dan natuurlijk wel in het thema van deze drie maanden namelijk: Herbeleven. Het materiaal wat daar goed bij past zijn onderandere de natuurlijke materialen. Waar ze eerst buiten of in de kassen zijn opgegroeid krijgen ze een tweede leven in dit geval in de vorm van een bed. Ik heb gekozen voor het materiaal hout, dat kan natuurlijk ook niet missen, want ik ben een echte fan van dit sfeervolle levendige materiaal.

Bed favorieten

In deze blog laat ik je mijn vijf favorieten zien van dit moment. Waarbij de één betaalbaarder is dan de andere. Met allemaal hun eigen vormgeving.

bed
bed
bed
bed
bed

Slaaptips

Gelukkig kan ik wel goed slapen, maar jammer genoeg kunnen veel mensen slecht slapen of in slaap komen. Misschien heb ik wel een tool voor je die je nog niet geprobeerd heb.

  • Neem een mok warme melk rond bedtijd en voeg er één theelepel nootmuskaat of ashwagandha aan toe. Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft gebruik dan geen ashwagandha.
  • Kost het je moeite om in slaap te vallen? Neem dan voor het slapen gaan thee of 1 á 3 theelepels tinctuur van hop, passiebloem, kamille, citroenmelisse, lindebloesem, haver, gifsla, ashwagandha of valeriaan.
  • Een massage met warme sesamolie wil ook helpen, gevolgd na 10 tot 15 minuten een warm bad te nemen voor bedtijd. Wil je het effect versterken voeg dan aan het water een sterke infusie/ olie van lavendel, roos, neroli of kamille toe.
  • Wat ook belangrijk is, dat je je ongeveer driekwartier tot een uur rust neemt. Ja inderdaad, vermijd ook je mobiele telefoon. Vind je het lastig om rust te vinden? zet dan een kaarsje op je nachtkastje (zet het altijd op een veilige plek waar niks kan gebeuren, i.v.m. brandgevaar) & kijk een aantal minuten naar het dansende flammetje. Kijk rustig na het aantal minuten weg van het flammetje en sluit je ogen.
  • Het beste kun je ook cafeïne vermijden, zorg ervoor dat je regelmatig eet-, beweegt- en een slaappatroon aanhoud om het zenuwstelsel rust te geven. Ook vermijd je het om overdag te gaan slapen.
  • En de laatste tip die ik je wil meegeven smeer één druppeltje essentiële lavendel olie (wel een 100% pure, die niet schadelijk is voor je huid) onder je voet, dit zal je ontspanning geven en zal je fijner in slaap laten vallen. Ik gebruik zelf het merk Physalis veel.

Hopelijk kan je na deze tips beter inslaapvallen en heb ik je wat bedinspiratie kunnen geven voor je slaapkamer.

jaloezieën
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.